Tappio

Uutiset

Mikä on Tappio?

Tappio on yksinkertainen, ilmainen, suomenkielinen kirjanpito-ohjelma 32- ja 64-bittisille Windows-käyttöjärjestelmille (95, 98, ME, NT (4.0), 2000, XP, ja niin edelleen). Toisin kuin nimestä voisi päätellä, sillä voi hoitaa niin tappiollisten kuin voittoa tuottavienkin yhdistysten, järjestöjen ja yritysten kirjanpidon. Ahkerat ja tunnolliset kansalaiset voivat toki pitää kirjaa vaikka omista taskurahoistaan, ohjelman kannalta sillä ei niin ole väliä.

Tappio syntyi, koska en onnistunut löytämään mistään riittävän

kirjanpito-ohjelmaa. Kun tarpeena oli kuitenkin vain yhdistyksen hyvinkin yksinkertainen kirjanpito, ei edes satojen eurojen investointi houkuttanut. Niinpä tein oman. Se on edullinen (ilmainen) ja toimiva (ainakin itselleni: jos se ei toimi, sitä pääsee debuggaamaan).

Tavoitteena on myös ollut luoda ohjelma, joka on intuitiivinen ihmiselle, joka osaa käyttää tietokonetta, mutta jolla ei välttämättä ole suunnattomia määriä kirjanpitotietoutta. Perusasiat kaksinkertaisesta kirjanpidostakin on toki syytä olla hallussa. Ohjelma saattaa näin ollen olla epäintuitiivinen ammattimaisille kirjanpitäjille. Samoin vähemmän taitava tietokoneen käyttäjä saattaa kokea ohjelman hankalaksi käyttää – tekoälykkäitä opasteklemmareita ei ohjelmassa ole.

Joka tapauksessa, Tappio on vapaasti käytettävissä.

Tappion asentaminen

Uusin versio Tappiosta on 0.22 (julkaistu 27.12.2004). Asenna se tästä linkistä. Jos äskeinen linkki ei toimi, voit kokeilla myös tätä. Ohjelma sisältää online-ohjetiedoston, jonka avulla Tappion käyttäminen pitäisi olla kuin tanssia. Toivottavasti olet käynyt tanssikurssit.

Kun asennat uuden version Tappiosta vanhan päälle, vanhaa versiota ei tarvitse ensin poistaa. Asenna vain uusi versio samaan hakemistoon.

Ota kirjanpidostasi varmuuskopiot säännöllisesti!

Myös versiohistoria on nähtävillä. Sattuneesta syystä historia on toistaiseksi varsin lyhyt. Tiedostoformaattikuvaus on myös saatavilla.

Uudet toivotut ja työn alla olevat ominaisuudet on koottu omaan listaansa. Tätä päivitetään tarpeen mukaan.

Eihän tää toimi!

Palautetta otetaan vastaan. Tappio ei yritä olla vastaus kaikkiin maailman ongelmiin, mutta aikomuksena on kehittää sitä hiljalleen omien ja muiden tarpeiden mukaan. Tällä hetkellä muiden kuin yksinkertaisten yhdistys- ja järjestökirjanpitojen tekeminen on hyvin hankalaa johtuen esimerkiksi tilinpäätösraporttien kiinteästä ja yksinkertaistetusta muodosta sekä arvonlisäverotuen puutteesta.

Haukut, herjat ja valitukset voi osoittaa tekijän sähköpostilaatikolle.

Postituslista

Tappiolla on myös postituslista, jolla ainakin tiedotetaan uusista versiosta. Listan jäsenet voivat myös itse postittaa listalle viestejä ja jakaa Tappio-käyttökokemuksiaan. Listalle liittyminen käy kätevimmin listan oman sivun kautta.

Kiitokset Jarnolle listan järjestämisestä!

Kontribuutiot

Jos haluat jakaa tekemäsi tilikarttamallin tai jotain muuta vastaavaa muiden Tappion käyttäjien kanssa, lähetä se mailitse minulle. Laitan sen sitten tänne sivuille muidenkin iloksi.

Saat tilikartan käyttöösi tallettamalla sen allaolevasta linkistä käyttäen hiiren oikeaa nappia ("Save target as..." tai mitä termiä käyttämäsi selain nyt sitten käyttääkään tälle asialle).

Lakiteksti

Käyttö omalla vastuulla. Muista varmuuskopiot. Tekijä sen paremmin kuin ohjelmakaan ei vastaa kadotetuista tiliöinneistä, tositteista, yöunista tai parisuhteista, eikä mistään muistakaan sen paremmin välillisistä kuin välittömistä vahingoista.

Tappio on copyright © 2002-2004 Jussi Lahdenniemi. Ohjelman levittäminen on sekä sallittua että toivottua täsmälleen niin kauan kuin levityspaketti on tältä sivulta ladattavissa oleva tappio-setup.exe. Ohjelman käyttäminen on täysin ilmaista.

P.S.

Teen softaa työkseni. Tappio on kuitenkin harrastus. En halua siitä rahaa tai mitään muutakaan palkkiota. Mikäli koet Tappion niin hyödylliseksi, että haluat ehdottomasti korvata sen käytön, tee lahjoitus jollekin hyväntekeväisyysjärjestölle.

Painotan vielä, että tämä ei ole missään muotoa pakollista tai välttämätöntä. Tappiota saa käyttää täysin vastikkeetta.

Muista ottaa varmuuskopioita kirjanpidostasi!